Održana 16. regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

16. Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka za 2024. godinu je održana u Laktašima, Bosna i Hercegovina, od 24.06. do 26.06. u organizaciji Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Republike Srpske.

Konferencija je okupila veći broj rukovoditelja i predstavnika katastarskih agencija regije Zapadnog Balkana, te predstavnike Svjetske Banke, Švedske geodetske uprave – Lantmateriet, Nizozemske geodetske uprave – Kadaster, Eurogeographics-a i drugih.

Teme ovogodišnje konferencije fokusirale su se na naredne oblasti:

  1. Katastar i geodetska infrastruktura
  2. Infrastruktura prostornih podataka
  3. Masovno vrjednovanje

Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove aktivno je sudjelovala u radu za sve navedene oblasti, te su tako gđa. Jelena Zelić, gosp. Jasmin Ćatić i gosp. Denis Tabučić održali predavanja vezano za općeniti status aktivnosti te napredak tijekom 2024. godine.

Na ovogodišnjoj je konferenciji posebna pažnja posvećena implementaciji Memoranduma o razumijevanju i suradnji u području katastra, topografske izmjere i kartografije, geodetskih mreža i infrastrukture prostornih podataka potpisanog 2019. godine u Neumu, a ravnatelji katastarskih i kartografskih institucija su održali razgovore vezano za mogućnosti organizacije regionalnog projekta izgradnje kapaciteta institucija.

Na kraju su usvojeni prigodni zaključci a naredna Regionalna konferencija će biti održana 2025. godine u Crnoj Gori. Na konferenciji je ispred Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sudjelovao ravnatelj gosp. Željko Obradović sa navedenim pomoćnikom i službenicima.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove

Radno vrijeme: 08:00 - 16:00
Kontakt telefon: 033/712-616
E-mail: ipp.fbih@fgu.com.ba

Hamdije Kreševljaković br.96

Sarajevo 71000

©FGU 2024, ALL RIGHTS RESERVED.