Одржана 16. регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података

16. Регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података за 2024. годину је одржана у Лакташима, Босна и Херцеговина, од 24.06. до 26.06. у организацији Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове Републике Српске.

Конференција је окупила већи број руководилаца и представника катастарских агенција из региона Западног Балкана, те представнике Свјетске Банке, Шведске геодетске управе – Лантматериет, Холандске геодетске управе – Кадастер, Еурогеограпхицс-а и других.

Теме овогодишње конференције фокусирале су се на наредне области:

  1. Катастар и геодетска инфраструктура
  2. Инфраструктура просторних података
  3. Масовно вредновање

Федерална управа за геодетске и имовинско – правне послове активно је учествовала у раду за све наведене области, те су тако гђа. Јелена Зелић, госп. Јасмин Ћатић и госп. Денис Табучић одржали предавања везано за опћенити статус активности те напредак током 2024. године.

На овогодишњој је конференцији посебна пажња посвећена имплементацији Меморандума о разумијевању и сарадњи у подручју катастра, топографског премјера и картографије, геодетских мрежа и инфраструктуре просторних података потписаног 2019. године у Неуму, а директори катастарских и картографских институција су одржали разговоре везано за могућности организације регионалног пројекта изградње капацитета институција.

На крају су усвојени прикладни закључци а наредна Регионална конференција ће бити одржана 2025. године у Црној Гори. На конференцији је испред Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове учествовао директор госп. Жељко Обрадовић са наведеним помоћником и службеницима.

Федерална управа за геодетске и имовинско – правне послове​

Радно вријеме: 08:00 - 16:00
Контакт телефон: 033/712-616
Е-маил: ипп.фбих@фгу.цом.ба

Хамдије Крешевљаковић бр.96

Сарајево 71000

©FGU 2024, ALL RIGHTS RESERVED.