informacija o novom vizualnom identitetu ipp fbih

Poštovani,

Ovim putem želimo podijeliti informaciju da je kroz angažman Organa i Koordinacijskog tijela IPP FBiH radi potreba Infrastrukture prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine realizirana važna aktivnost identifikacije, izrade i usvajanja vizualnog identiteta.

Naime, protekla 2023. godina bila je između ostalog označena intenzivnim radom na unaprjeđenju mogućnosti prisutnosti i prepoznatljivosti IPP FBiH kod stručne zajednice, korisnika i javnosti. Kao Koordinacijsko tijelo IPP FBiH, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) preuzela je vodeću ulogu u ovom procesu kako bi se osiguralo da vizualni identitet IPP FBiH odražava identificirane vrijednosti i ciljeve IPP FBiH.

Raduje nas istaknuti da je Vijeće IPP FBiH formalno usvojilo sve elemente novog vizualnog identiteta te podržalo korištenje istih za sve aspekte komunikacije vezane uz IPP FBiH i aktivnosti koje se provode.

Jedna od najznačajnijih promjena je redizajn službene web stranice IPP FBiH, https://ippfbih.gov.ba/, koja sada pruža poboljšano korisničko iskustvo i olakšava pristup informacijama o IPP FBiH i srodnim aktivnostima.

Novi logotip i slogan koji glasi – “Spajamo podatke i prostor za održivu budućnost” – jasno odražavaju misiju povezivanja prostornih podataka s ciljem podržavanja održive budućnosti za sve građane Federacije Bosne i Hercegovine.

Uz to, kontinuirano smo radili na unapređenju vizualnog prikaza naših aplikacija, uključujući Registre IPP FBiH, Katalog metapodataka FBiH i Preglednik podataka, kako bismo osigurali da naši korisnici imaju lakši pristup ključnim informacijama i alatima. Istima je moguće pristupiti sa službene web stranice IPP FBiH.

Novi preglednik podataka IPP FBiH je unaprijeđen i pušten u upotrebu. Preglednik je Web GIS aplikacija gdje se prikazuju prostorni podaci na temelju prethodno uspostavljenih web servisa standardiziranih prostornih podataka kojima raspolažu subjekti IPP-a. Osnovni cilj uspostave Web preglednika Infrastrukture prostornih podataka FBiH je osigurati lakši pristup i korištenje standardiziranih prostornih podataka kojima raspolažu subjekti IPP-a.

Nadalje, kako bismo osigurali veći broj komunikacijskih kanala za različite vrste sadržaja i medija, izradili smo profile na najpopularnijim društvenim mrežama LinkedIn, Facebook, Instagram, YouTube. Putem ovih platformi, ubuduće ćemo vas redovno obavještavati o novostima, događajima i materijalima od značaja za rad IPP FBiH i srodnih tijela.

Pozivamo vas da istražite naš novi vizualni identitet, posjetite našu web stranicu i pratite nas na društvenim mrežama kako biste bili informirani o najnovijim razvojima i inicijativama koje provodimo.

S poštovanjem,
Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove,
Koordinacijsko tijelo Infrastrukture prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine 

Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove

Radno vrijeme: 08:00 - 16:00
Kontakt telefon: 033/712-616
E-mail: ipp.fbih@fgu.com.ba

Hamdije Kreševljaković br.96

Sarajevo 71000

©FGU 2024, ALL RIGHTS RESERVED.