ODRŽAN GEOSPATIAL WORLD FORUM 2024 U ROTTERDAMU, NIZOZEMSKA

Geospatial World Forum (GWF) je suradnička i interaktivna platforma koja demonstrira kolektivnu i zajedničku viziju globalne geoprostorne zajednice. GWF je godišnje okupljanje geoprostornih stručnjaka i lidera koji predstavljaju cjelokupni ekosustav javnih politika, nacionalnih kartografskih agencija, privatnih sektorskih poduzeća, multilateralnih i razvojnih organizacija, znantvenih i akademskih institucija, te velikih korisnika iz vladinih poslovnih i građanskih usluga.

U periodu od 13. do 16. svibnja 2024. godine u Rotterdamu, Nizozemska, održan je 15. po redu Geospatial World Forum (GWF). Ispred Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove sudjelovali su gđa. Jelena Zelić i gosp. Jasmin Ćatić. Na sesiji „National Mapping Summit“ je gosp. Ćatić održao prezentaciju „Digitalne transformacije sektora zemljišne administracije u Federaciji BiH“, te predstavio ključne trenutke i prekretnice u ovom procesu iz ugla geodetske uprave.

Na ovogodišnjem Forumu sudjelovalo je nekoliko stotina izaslanika iz više od 70 zemalja svijeta, te je organiziran i prateći sajam gdje je bilo moguće vidjeti zadnju riječ tehnologije kada je u pitanju upravljanje prostornim podacima.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove

Radno vrijeme: 08:00 - 16:00
Kontakt telefon: 033/712-616
E-mail: ipp.fbih@fgu.com.ba

Hamdije Kreševljaković br.96

Sarajevo 71000

©FGU 2024, ALL RIGHTS RESERVED.