Информација о новом визуалном идентитету ИПП ФБиХ

Поштовани,

Овим путем желимо подијелити информацију да је кроз ангажман Органа и Координационог тијела ИПП ФБиХ ради потреба Инфраструктуре просторних података Федерације Босне и Херцеговине реализирана важна активност идентификације, израде и усвајања визуалног идентитета.

Наиме, протекла 2023. година била је између осталог означена интензивним радом на унапријеђену могућности присутности и препознатљивости ИПП ФБиХ код стручне заједнице, корисника и јавности. Као координационо тијело ИПП ФБиХ, Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове (ФГУ) преузела је водећу улогу у овом процесу како се осигурало да визуални идентитет ИПП ФБиХ одражава идентифициране вриједности и циљеве ИПП ФБИХ.

Радује нас истакнути да је Вијеће ИПП ФБиХ формално усвојило све елементе новог визуалног идентитета те подржало кориштење истих за све аспекте комуникације везане уз ИПП ФБиХ и активности које се проводе.

Једна од најзначајнијих промјена је редизајн службене wеб странице ИПП ФБиХ, хттпс://иппфбих.гов.ба/, која сада пружа побољшано корисничко искуство и олакшава приступ информацијама о ИПП ФБиХ и сродним активностима.

Нови логотип и слоган који гласи – „Спајамо податке и простор за одрживу будућност“ – јасно одражавају мисију повезивања просторних података с циљем подржавања одрживе будућности за све грађане Федерације Босне и Херцеговине.

Уз то, континуирано смо радили на унапређењу визуалног приказа наших апликација, укључујући Регистре ИПП ФБиХ, Каталог метаподатака ФБиХ и Прегледник података, како бисмо осигурали да наши корисници имају лакши приступ кључним информацијама и алатима. Истима је могуће приступити са службене wеб странице ИПП ФБиХ.

Нови прегледник података ИПП ФБиХ је унапријеђен и пуштен у употребу. Прегледник је Wеб ГИС апликација гдје се приказују просторни подаци на основу претходно успостављених wеб сервиса стандардизираних просторних података којима располажу субјекти ИПП-а. Основни циљ успоставе Wеб прегледника Инфраструктуре просторних података ФБиХ је осигурати лакши приступ и кориштење стандардизираних просторних података којима располажу субјекти ИПП-а.

Надаље, како бисмо осигурали већи број канала комуникације за различите типове садржаја и медија, израдили смо профиле на најпопуларнијим друштвеним мрежама ЛинкедИн, Фацебоок, Инстаграм, YоуТубе. Путем ових платформи, убудуће ћемо вас редовно обавјештавати о новостима, догађањима и материјалима од значаја за рад ИПП ФБиХ и везаних органа.

Позивамо вас да истражите наш нови визуални идентитет, посјетите нашу wеб страницу и пратите нас на друштвеним мрежама како бисте били информисани о најновијим развојима и иницијативама које проводимо.

С поштовањем,
Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове,
Координационо тијело Инфраструктуре просторних података Федерације Босне и Херцеговине

Федерална управа за геодетске и имовинско – правне послове​

Радно вријеме: 08:00 - 16:00
Контакт телефон: 033/712-616
Е-маил: ипп.фбих@фгу.цом.ба

Хамдије Крешевљаковић бр.96

Сарајево 71000

©FGU 2024, ALL RIGHTS RESERVED.