ОДРЖАН ГЕОСПАТИАЛ ЊОРЛД ФОРУМ 2024 У РОТТЕРДАМУ, ХОЛАНДИЈА

Геоспатиал Њорлд Форум (ГЊФ) је сарадничка и интерактивна платформа која демонстрира колективну и заједничку визију глобалне геопросторне заједнице. ГЊФ је годишње окупљање геопросторних стручњака и лидера који представљају цјелокупни екосистем јавних политика, националних картографских агенција, приватних секторских предузећа, мултилатералних и развојних организација, научних и академских институција, те великих корисника из владиних пословних и грађанских услуга.

У периоду од 13. до 16. маја 2024. године у Роттердаму, Холандија, одржан је 15. по реду Геоспатиал Њорлд Форум (ГЊФ). Испред Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове учествовали су гђа. Јелена Зелић и госп. Јасмин Ћатић. На сесији „Натионал Маппинг Суммит“ је госп. Ћатић одржао презентацију „Дигиталне трансформације сектора земљишне администрације у Федерацији БиХ“, те представио кључне моменте и прекретнице у овом процесу са аспекта геодетске управе.

На овогодишњем Форуму учествовало је неколико стотина делегата из више од 70 земаља свијета, те је организиран и пратећи сајам гђе је било могуће виђети задњу ријеч технологије када је у питању управљање просторним подацима.

Федерална управа за геодетске и имовинско – правне послове​

Радно вријеме: 08:00 - 16:00
Контакт телефон: 033/712-616
Е-маил: ипп.фбих@фгу.цом.ба

Хамдије Крешевљаковић бр.96

Сарајево 71000

©FGU 2024, ALL RIGHTS RESERVED.