ОДРЖАНА ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА „ДАНИ ИНФРАСТРУКТУРЕ ГЕОПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА 2024“ У БАЊА ЛУЦИ

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске организирала је прву конференцију „Дани инфраструктуре геопросторних података 2024“, која је одржана 22. и 23. априла 2024. године у Бања Луци. Овогодишња конференција имала је за циљ да представи напредак на пољу ИПП-а на подручју Републике Српске, те испрати актуелне трендове када је у питању инфраструктура просторних података у агенцијама и геодетским управама из региона, те из Холандије и Шведске.

На конференцији су испред Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове учествовали помоћник директора госп. Денис Табучић, виши стручни сарадник госп. Јасмин Ћатић и консултант на пројекту ДЕЛЕФ госп. Бењамин Емирхафизовић. У оквиру сесије 3 одржана је презентација на тему „Имплементација инфраструктуре просторних података у Федерацији БиХ“, у оквиру које су представљене најважније активности и иницијативе када је у питању ИПП у ФБиХ, а представљени су постигнути резултати као и планови за будући развој.

Кроз разне презентације, предавања и дискусију истакнута је важност просторних података, потребе за развојем капацитета, примјене нових технологија, те будући трендови и смјернице када је у питању ИНСПИРЕ и ИПП опћенито.

Федерална управа за геодетске и имовинско – правне послове​

Радно вријеме: 08:00 - 16:00
Контакт телефон: 033/712-616
Е-маил: ипп.фбих@фгу.цом.ба

Хамдије Крешевљаковић бр.96

Сарајево 71000

©FGU 2024, ALL RIGHTS RESERVED.